Üzleti tervezés, cash flow optimalizálás

Ha többet keres, mint megbízható könyvelőt – széles körű tapasztalattal rendelkező tanácsadóink üzleti terv készítése és vállalatvezetési konzultáció által egyaránt támogatják Önt a vállalkozása eredményességének növelésében. Partnereink érdekeit a sajátunknak tekintjük, és minden erőnket mozgósítjuk a közös sikerért!

Ha új projektek megvalósításán gondolkodik, ehhez elengedhetetlen a hatékony üzleti terv, amely segít elérni kitűzött céljait. A hatékony üzleti terv megalapozza a többféle forgatókönyv átgondolását, és segíti a lehetőségek összevetésén alapuló optimális döntést.

Startupok, induló vállalkozások esetén elengedhetetlen a körültekintő stratégiai tervezés, de a felelősen gondolkodó cégvezetők számára minden új projekt indításakor (továbbá piaci terjeszkedés vagy újabb termék piaci bevezetése, pályázás, hitel igénylése, új befektető vagy tulajdonos belépése és hasonló helyzetek esetén) is szükséges.

A segítségünkkel összeállított reális üzleti tervek részletesen feltárják az érdekelt felek számára a kockázatokat és az indokolatlan kiadásokat, így megalapozott adatokkal támasztják alá a döntéseket. Egy jól összeállított üzleti terv segít abban, hogy összehangoljuk, valamint optimalizáljuk a bevételeket és az erőforrások kihasználtságát. A lépésekre bontott megvalósítási folyamat lehetővé teszi a kitűzött célok teljesülését, mivel részletesen kitér a felhasználandó erőforrások biztosítására, a szükséges tőke összegére és a fedezeti pont megállapítására.

Az üzleti terv fontos része a készpénzáramlás, vagyis az ún. cash flow mind annak tervezett, mint pedig tényleges formájában. Az általunk készített cash flow táblázatokat figyelemmel kísérve tükröt tart vállalkozása elé, így összeveti a terveket a tényekkel, és ennek alapján feltárja a kockázati tényezőket is, ugyanakkor előrelátóan gondolkodhat a szemmel láthatóan működő megoldások további erősítésében.

A tapasztalt munkatársaink által készített üzleti tervek és pénzáramlási táblázatok mindenekelőtt reális képet nyújtanak, és a vállalkozás sikere érdekében nem túlozzák el pozitív irányban a lehetőségeket, támogatván ezáltal a tudatos és hatékony cégvezetést.