Szabályzatok készítése, felülvizsgálata

A számviteli törvények mellett bármely cégnek tekintettel kell lennie azokra a belföldi jogszabályokra is, amelyek szakterületenként különféle szabályzatok elkészítését (pl. selejtezési szabályzat, leltározási szabályzat, bizonylati rend, értékelési szabályzat, pénzkezelési szabályzat stb.)teszik kötelezővé a vállalatok számára, az alapítástól számított 90 napon belül.

Az esetenként borsos összegű mulasztási bírságok elkerülése érdekében, amit a szabályzatok hiánya vagy hibái vonnak maguk után – ezen a téren is, és nemcsak a számviteli törvények esetében –, de a vállalat átlátható és rendszerezett vezetése érdekében is szükséges, hogy ezeket a szabályzatokat a területen járatos szakértő végezze. Ez nemcsak a büntetések elkerülése, hanem az elvszerű, többek között a felelősségi köröket és ellenőrzési módokat egyértelműen rögzítő céges működés érdekében is elengedhetetlenül fontos.

Az általunk rendszeresen összeállított, legfontosabb szabályzatok között említendők a következők: Számviteli politika, Kintlevőség-kezelési Szabályzat, Cafetéria Szabályzat, Informatikai Biztonsági Szabályzat, Iratkezelési Szabályzat, Szervezeti és Működési Szabályzat, Személygépkocsi-használati Szabályzat, Kiküldetési Szabályzat.

Emellett a vállalat összehangolt és eredményes működése érdekében több nyelven beszélő csapatunkkal adott esetben biztosítani tudjuk a külföldi anyavállalatnak és a számviteli törvényeknek megfelelő belső ellenőrzési rendszer és szabályozás kialakítását is.