Start up tanácsadás

Ön „világhódító kezdőként” vág neki a cégalapításnak? Bennünk megbízható partnerre talált!

Egy startup vállalkozás több szempontból is más, mint egy átlagos cég. A standard igények mellett, mint amilyen a mérleg elkészítése vagy az adóbevallás, ezek a vállalkozások speciális figyelmet követelnek. Általában elmondható róluk, hogy valamilyen merész, formabontó, nagyszerű ötleten alapulnak, és várhatóan gyors növekedés elé néznek, melynek teljes megvalósításához nem elegendő az alapítók pénze, hanem további befektetőket igényel.

Ha Önnek is ilyen nagyratörő elképzelései vannak, akkor segíteni tudunk – mert mi ezt a startupok visszhangzó sikeréhez szükséges, különleges figyelmet tanúsítjuk a frissen induló és nagy babérokra törő cégek iránt. Vállalkozása indításakor ugyanis nagyon gondosan, az összes lehetőség ismeretében ki kell választani a legjobb cégformát, meg kell határozni a működés menetét, az alapítók és a munkavállalók feladatait, a tevékenységi köröket, és létre kell hozni a dokumentációs és számviteli rendszert, továbbá el kell készíteni a szabályzatokat. Úgy kell megszervezni és működtetni az összes folyamatot, hogy az később is jól működjön, a hatékonyságot és a pozitív mérleget szolgálja, valamint ugyanúgy megfeleljen a NAV követelményeinek, mint a jövőbeni befektetők információs igényeinek.

Már a kezdetekkor meg kell határozni több olyan tényezőt, ami hosszú távon befolyásolja majd a saját tőke és az adókötelezettségek nagyságát. Ilyenek pl. az üzleti struktúra, a javadalmazási rendszer, az exitnél történő elszámolások.

Mivel mi hosszú távon gondolkodunk, a kezdeti pénzhiányt is figyelembe véve egyedi díjazási struktúránkkal is támogatjuk az ügyfél fejlődését. Elképzelhető számunkra egy alapdíj és üzleti részesedés kombinációja is, melynek fejében bérszámfejtést, adóbevallást végzünk, elkészítjük a mérleget, ugyanakkor különleges szolgáltatásokkal és konzultációval is támogatjuk Önt (pl. az üzleti struktúrával, a javadalmazási rendszerrel vagy az exit esetében történő elszámolásokkal kapcsolatos, nagy horderejű kezdeti döntések stb.). Egy ilyen részesedéses megállapodás egyszerre költségcsökkentő a kezdetekkor, és kézzel fogható biztosítékát nyújtja a mi elhivatottságunknak és érdekeltségünknek is.

A kezdő vállalkozások támogatása iránti szakmai elkötelezettségünk, adóbevallási és a mérlegekkel kapcsolatos hozzáértésünk mellett tisztában vagyunk a szabadalmak, a kutatás-fejlesztés könyvelési és adózási kérdéseivel, így ajánlani tudjuk azokat a módszereket, amelyekkel optimalizálható a saját tőke és az adófizetés mértéke. Mivel a startupok általában magasan képzett munkaerőt foglalkoztatnak, jelentős költségmegtakarítással tudunk Önnek segíteni azáltal, hogy az egyes munkavállalóknak személyre szabott, adó- és járulékkímélő bér- és juttatáscsomagot állítunk össze.

Ha külföldi befektető van a láthatáron, hatékonyan segítünk a kommunikációban, hiszen több nyelven nyújtunk könyvelői (adóbevallás, mérleg, bérszámfejtés stb.) és tanácsadói szolgáltatásokat, és napi gyakorlatunkból ismerjük a nemzetközi standardokat (HGB, IFRS, US GAAP), illetve eligazodunk a nemzetközi adózási kérdésekben. Mivel cégünk egyszerre könyvvizsgáló társaság is, szakmai kompetenciája és reputációja nemzetközi téren nagyobb, mint egy átlagos hazai könyvelő és adótanácsadó cégé – startup vállalkozásával ezért is érdemes hozzánk fordulnia.

Hiszünk a startupokban! Ezért szakmai tapasztalatunk legjavával és naprakész tudásunkkal támogatjuk az Ön induló vállalkozását.