Könyvvizsgálati átvilágítás (due diligence)

Könyvvizsgálati átvilágítás (due diligence)

Az üzleti tranzakciók (üzletág- és cégértékesítések, új befektetők bevonása stb.) nagy lehetőségeket és egyben legalább akkora kockázatokat is jelentenek a vállalatok számára. A kockázatok csökkentésének, ezáltal a jó döntések meghozatalának is az alapja az idejében rendelkezésre álló, pontos információ.

Ennek érdekében javasolt könyvvizsgálati szolgáltatásunkat igénybe venni, hogy a döntést a szükséges adatok birtokában, a kockázatok ismeretében, a célvállalat átvilágítása alapján hozza meg. Az ún. due diligence eljárás során képesek vagyunk felhívni figyelmét az adóügyi, számviteli és pénzügyi kockázatokra és átláthatóvá tenni a célvállalatot a befektetők számára. Due diligence-szel a vállalatvezetés váltásakor is beazonosíthatók és kimutathatók a múltból eredő kockázatok és a lehetséges fejlődési irányok.

A számviteli, adóügyi és a (partnereinkkel közösen végzett) jogi, számviteli és adóügyi átvilágítási eljárásunk során elvégezzük a kockázatelemzést, és azonosítjuk a gyenge pontokat. Ezek ismeretében rámutatunk azokra a területekre, amik változtatást igényelnek a vállalat működésének optimalizálása érdekében.

Minket nem kell noszogatnia ahhoz, hogy végezzük a munkánkat, mert az Ön érdekében minden szolgáltatásunkkal elébe megyünk a problémáknak, és kész megoldásokat nyújtunk Önnek!