IFRS szerinti könyvelés

Ma már nem csak a tőzsdén jegyzett cégeknek lehet IFRS szerinti beszámolót közzétenni. Ezen lehetőséggel már élhetnek más, a számviteli törvényben meghatározott gazdálkodók is.

Ahhoz, hogy az IFRS szerinti beszámolót össze tudják állítani, az IFRS szerint kell felépíteni a teljes könyvelési rendszert.

A számvitel és a kapcsolódó adók kezelése önmagában nem egyszerű a vállalatvezetők számára, rengeteg időt és energiát köt le, és nagy kockázatokat hordoz magában. A Nemzetközi Pénzügyi Beszámolási Standardok használata további nehézségeket okozhat, mivel merőben más szemléletet és jelentős pénzügyi képzettséget igényel, mint ami a számviteli törvény esetében elégséges, ráadásul az IFRS rendszere folyamatosan bővül és változik. Ezen felül az IFRS szerinti könyvelést végző cégekre külön paragrafusok vonatkoznak az adótörvényekben, melyek ismerete elengedhetetlen.

Munkatársaink, akik között több nyelven beszélő, IFRS minősítéssel rendelkező könyvvizsgáló is van, leveszik a válláról a terhet, biztosítják a naprakész, megbízható adatokat és azok bemutatását, adóoptimalizálásnál figyelembe veszik az IFRS-re vonatkozó külön paragrafusokat az adótörvényekben. Így biztosítjuk, hogy a lehető leggazdaságosabban végezzék a könyvelést és a legnagyobb eredményt érjék el!