Beszámoló összeállítása (HU, IFRS, US GAAP) és konszolidálás

Beszámoló összeállítása (HU, IFRS, US GAAP) és konszolidálás

Magyar és nemzetközi szabályok (IFRS, US GAAP, HGB) szerint egyaránt vállaljuk a számviteli törvényeknek vagy más sztenderdeknek megfelelő éves és évközi riportok és beszámolók megírását, sőt akár konszolidált beszámolók elkészítését is. Szakmailag elkötelezettek vagyunk, hogy a vállalatra vonatkozó adatok a számviteli törvényeknek és szabályrendszereknek megfelelően reális képet mutassák megbízónkról, ahogyan azt a jogszabályok megkövetelik.

Külföldi tulajdonú cég esetében nyelvtudásunknak köszönhetően és nemzetközi gyakorlatunk alapján segíteni tudunk abban, hogy a külföldi kontroller félreértések nélkül értelmezni tudja az Önök riportját. Tőzsdén jegyzett cég esetében, sőt akár tőzsdén kívüli nemzetközi társaság esetében pedig konszolidált jelentéseink lesznek segítségükre, amelyek a konszernre érvényes számviteli törvények alapján foglalják össze a cégcsoport adatait. Anyavállalatok számára a konszolidálás módszertanára vonatkozó ún. konszolidációs kézikönyv összeállítását is vállaljuk.

A konszolidálás nyomán a gazdaságilag összetartozó, de jogilag önálló cégek pénzügyi, illetve vagyoni és jövedelmezőségi adatai egyetlen egységes cégre vonatkozó információként jelennek meg az érdekeltek számára, akár idegen nyelven is. Az eltérő struktúrájú kimutatások és mérlegek, a különböző vagyonelemek és tranzakciók egyetlen közös pénznemben jelennek meg az erre vonatkozó látens adóval együtt.